Ieri, echipajele de salvatori au gestionat peste 1.300 situații de urgență în întreaga țară. Aceste misiuni au implicat o gamă variată de situații, de la incendii și acordare de prim ajutor la accidente rutiere grave și alte situații care necesitau intervenție imediată.
Din totalul misiunilor desfășurate, pompierii au intervenit în 64 de cazuri de incendii, demonstrând pregătirea și promptitudinea necesare pentru gestionarea unor astfel de situații de urgență. De asemenea, echipajele SMURD au răspuns la 1.161 de solicitări pentru asigurarea asistenței medicale de urgență persoanelor aflate în dificultate.
Alături de intervențiile la incendii și acordarea primului ajutor, pompierii au gestionat și 113 de misiuni pentru protecția comunităților și a bunurilor acestora, iar pe timpul intervențiilor desfășurate 3 persoane aflate în situații critice au fost salvate.
Totodată, în ultimele 24 de ore, colegii noștri au gestionat 4 cazuri pentru extragerea victimelor blocate în autoturismele avariate din cauza accidentelor rutiere.
Dintre cele mai relevante misiuni ale salvatorilor, amintim evenimentul rutier produs pe DN2, pe raza localității Coșereni, județul Ialomița. Echipajele de intervenție ialomițene au fost solicitate, ieri după-amiază, să intervină pentru gestionarea urmărilor unui accident rutier în care au fost implicate un autocar și un autotren, în care se aflau 32 de persoane. Având în vedere numărul persoanelor implicate, pentru optimizarea misiunii de răspuns, la nivelul județului, a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Colegii noștri au evaluat victimele și au acordat asistență medicală de urgență la locul evenimentului, ulterior, 7 persoane au fost transportate la spital.
Pe lângă aceste intervenții, pentru a informa populația despre prezența animalelor sălbatice în județele Bistrița-Năsăud și Harghita, în cursul zilei de ieri au fost transmise 3 mesaje de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT.
În continuare, pompierii salvatori rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.
Pentru a fi pregătiți în fața oricărei situații de urgență, accesați platforma națională de pregătire pentru situații de urgență, disponibilă la adresa https://fiipregatit.ro. De asemenea, puteți descărca aplicația DSU, care oferă informații utile despre prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență, din App Store sau Google Play.
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE