Activitățile salvatorilor au inclus 57 de misiuni de stingere a incendiilor și peste 1.200 de cazuri SMURD, dintre care 1.226 pentru acordarea asistenței medicale de urgență și 7 pentru descarcerare. De asemenea, colegii noștri au desfășurat 52 de misiuni de deblocare sau salvare și alte 282 de intervenții în sprijinul comunităților.
De asemenea, prin eforturi susținute, în ultimele 24 de ore, 8 persoane aflate în situații critice au fost salvate.
Tot în cursul zilei de ieri, în contextul manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase, pompierii militari au intervenit în 30 localități din 11 județe (AG, BT, BR, BZ, DB, GJ, HR, HD, MM, NT, PH), pentru înlăturarea efectelor generate de vremea rea.
Din cauza precipitațiilor abundente, pompierii au acționat în sprijinul populației pentru evacuarea apei din 8 beciuri/subsoluri și 6 curți. Totodată, din cauza vântului puternic, salvatorii au intervenit pentru îndepărtarea unor elemente de construcție de la 3 imobile, degajarea a 26 copaci și 2 stâlpi. În urma acestor evenimente 2 autoturisme au fost avariate.
La acest moment nu sunt intervenții în desfășurare pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice.
Pe lângă aceste misiuni, în cursul zilei de ieri, pentru informarea populației au fost transmise 15 mesaje de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT, 8 dintre acestea au vizat producerea fenomenelor hidrometeorologice periculoase, în județele Brăila, Buzău, Galați, Prahova și Tulcea.
În continuarea, evoluția situației din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național al IGSU pentru dispunerea măsurilor imediate care să asigure eficientizarea misiunilor de răspuns.
Pentru a afla mai multe informații utile despre cum să preveniți sau cum să reacționați în cazul producerii unei situații de urgență, accesați platforma națională de pregătire pentru situații de urgență https://fiipregatit.ro și descărcați aplicația de mobil DSU, disponibilă, gratuit, din App Store și Google Play!
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
04.07.2024