Activitatea pompierilor din ultimele 24 de ore

Activitatea pompierilor din ultimele 24 de ore

Ieri, 26 iunie, pompierii militari au gestionat cu promptitudine 1.774 situații de urgență produse la nivel național.


În acest interval de timp, s-au înregistrat 1.395 solicitări pentru acordarea măsurilor de prim ajutor, 131 de incendii și 248 de operațiuni destinate protecției comunităților.


Astfel, în ultimele 24 de ore, în urma misiunilor de prim ajutor, aproximativ 1.392 de persoane aflate în dificultate au fost asistate medical de către echipajele SMURD. De asemenea, prin eforturi susținute, 12 persoane aflate în situații critice au fost salvate.


Totodată, prin localizarea și stingerea celor 131 de incendii izbucnite la nivel național, pompierii au limitat propagarea flăcărilor la vecinătăți, eliminând astfel producerea altor situații care să pună în pericol vieți și bunuri. Aproximativ 70% dintre acestea reprezintă arderile necontrolate (miriști, vegetație uscată, deșeuri, litieră), iar suprafața de teren afectată este de peste 150 ha de teren.


Concomitent cu aceste tipuri de misiuni, colegii noștri au gestionat 246 situații pentru salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții și 2 cazuri pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme avariate.


De asemenea, încă de la intrarea în vigoare a codurilor de vreme nefavorabilă, pompierii au fost la datorie pentru gestionarea în cele mai bune condiții a efectelor înregistrate și preîntâmpinarea situațiilor care puteau pune în pericol viața și bunurile comunităților.


Astfel, în ultimele 24 de ore, salvatorii au acționat în 22 localități din 8 județe (AR, BH,CS, DJ, MM, MH și TM), unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 9 case, 1 anexă gospodărească, 5 curți, 12 beciuri, precum și pentru degajarea unor elemente de construcție de la 8 imobile și a 10 copaci prăbușiți pe carosabil, fiind avariate 3 autoturisme.


În ceea ce privește avertizarea populației, în perioada de referință, au fost transmise 25 de mesaje RO-ALERT pentru informarea cetățenilor și luarea măsurilor de autoprotecție, cele mai multe dintre acestea (18) privind manifestarea fenomenelor hidro-meteorologice periculoase, în județele Arad, Bihor, Caraș-Severin, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinți, Suceava și Timiș.


Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență - fiipregatit.ro și aplicația mobilă DSU sunt instrumente esențiale pentru informarea și pregătirea cetățenilor în fața situațiilor de urgență.


Accesați acum www.fiipregatit.ro și descărcați, gratuit, aplicația de mobil DSU, din AppStore sau Google Play, pentru a afla mai multe informații privind modul de comportare înainte, în timpul și după producerea unei situații de urgență.


NU UITAȚI! Adoptarea unui comportament preventiv poate salva vieți și bunuri.



SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

27.06.2024