Bilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore

Bilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, pompierii militari au fost prezenți la datorie pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor, precum și pentru gestionarea optimă a celor 1.535 de situații de urgență produse la nivel național.

 

Cele mai multe misiuni desfășurate de colegii noștri au fost cele ale echipajelor SMURD, care au răspuns prompt la 1.248 de solicitări pentru acordarea de prim ajutor calificat celor 1.251 de persoane aflate în dificultate.

 

În decursul zilei de ieri, numărul incendiilor s-a menținut în continuare unul ridicat, astfel că, echipajele de stingere au intervenit în 144 de acțiuni pentru localizarea și lichidarea flăcărilor, 96 dintre acestea fiind reprezentate de arderile necontrolate, suprafața afectată însumând aproximativ 280 ha.

 

De asemenea, eforturile pompierilor s-au concentrat și asupra protecției comunităților locale, unde, echipajele operative au intervenit în 143 de situații pentru căutarea, deblocarea și salvarea persoanelor din medii ostile vieții, operațiuni de descarcerare, precum și în alte situații de urgență.

 

Printre alte informații relevante menționăm faptul că ieri au fost transmise 6 mesaje de avertizare a populației prin intermediul sistemului RO-ALERT privind prezența animalelor periculoase în localități din județele Argeș, Mureș, Neamț și Vâlcea. Totodată, în zonele de graniță au fost angrenați 103 pompieri și 45 de mijloace tehnice pentru gestionarea afluxului de refugiați strămutați pe teritoriul României, în contextul conflictului de pe teritoriul Ucrainei.

 

! Pregătirea echipajelor de intervenție pentru gestionarea cu eficiență a diferitelor situații de urgență rămâne un obiectiv prioritar și continu, astfel că, la nivelul întregii țări, cât și la nivel internațional, pompierii români participă la numeroase exerciții pentru testarea procedurilor de răspuns și îmbunătățirea abordării diverselor scenarii de intervenție.

 

! Derularea activităților de informare și de educare a populației asupra măsurilor și a modului de comportare specifice tipurilor de risc reprezintă un alt deziderat important, pentru creșterea gradului de reziliență a comunităților.

 

Fiți partenerii noștri și participați la acțiunile destinate publicului larg.

 

Consultați platforma națională de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și descărcați gratuit aplicația de mobil DSU din App Store și Google Play.

 

Respectați recomandările noastre, pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi!



SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

25.10.2023