În cursul zilei de ieri, 06 iunie a.c., salvatorii au intervenit pentru gestionarea a 1.581 de situații de urgență înregistrate la nivel național.
Echipajele de stingere au acționat pentru localizarea și lichidarea celor 87 de incendii înregistrate, iar echipajele SMURD au intervenit la 1.318 solicitări pentru acordarea asistenței medicale de urgență.
Concomitent cu aceste tipuri de intervenții, pompierii au gestionat cu promptitudine 168 de misiuni destinate protecției comunităților.
Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:
❗Incendiul izbucnit, ieri, într-o gospodărie din localitatea Stânca, pentru stingerea căruia au acționat pompierii militari din județul Suceava. Echipajele de intervenție ajunse la locul solicitării au constatat că flăcările se manifestau generalizat la anexele din două gospodării, pe o suprafață de aproximativ 300 mp. Pe timpul acțiunii de stingere, două victime au fost asistate medical la fața locului, una dintre acestea fiind transportată la spital. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite, după aproximativ trei ore de luptă continuă cu flăcările.
De asemenea, în perioada de referință, la nivel național, au fost transmise 24 de mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, astfel: 23 de mesaje privind prezența animalelor periculoase (urși) în județele Argeș (4), Bacău (1), Brașov (5), Buzău (1), Covasna (2), Harghita (6), Mureș (2), Prahova (1) și Vâlcea (1) și 1 mesaj privind dispariția unui minor, transmis de către IGSU, în județul Argeș.
Pe lângă aceste situații, pompierii continuă acțiunile desfășurate în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin activități specifice din zona de frontieră. Astfel, în data de 06.06.2023, pentru gestionarea afluxului de persoane care au intrat pe teritoriul României la granița cu Ucraina și Republica Moldova, IGSU a angrenat 166 de pompieri și 129 de mijloace tehnice.
În continuare, echipajele operative rămân la datorie pentru gestionarea cu eficiență a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
Totodată, evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.
Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
07.06.2023