Peste 1.200 de persoane asistate medical, 40 de incendii și alte 192 de misiuni pentru protecția comunităților. Acesta este bilanțul intervențiilor gestionate de pompieri, în ultimele 24 de ore.
În cursul zilei de ieri, 08 mai a.c., salvatorii au intervenit pentru gestionarea a 1.500 de situații de urgență înregistrate la nivel național.
Echipajele de stingere au acționat pentru localizarea și lichidarea celor 40 de incendii înregistrate, iar echipajele SMURD au intervenit la 1.259 de solicitări pentru acordarea asistenței medicale de urgență.
Concomitent cu aceste tipuri de intervenții, pompierii au gestionat cu promptitudine 192 de misiuni destinate protecției comunităților, 14 persoane aflate în dificultate fiind salvate datorită răspunsului optim furnizat de către echipajele operative.
Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:
❗Accidentul rutier produs, ieri, pe DN 2, pe raza localității Râmnicu Sărat, județul Buzău, în care un autobuz a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat. Echipajele de intervenție sosite la locul evenimentului au constatat că în accidentul rutier au fost implicate 30 de persoane. Având în vedere numărul de persoane implicate, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție. După acordarea asistenței medicale de urgență la fața locului, 23 de victime au fost transportate la spitale din Focșani, Râmnicu Sărat și Buzău.
Pe lângă aceste situații, pompierii continuă acțiunile desfășurate în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin activități specifice din zona de frontieră. Astfel, în data de 08.05.2023, pentru gestionarea afluxului de persoane care au intrat pe teritoriul României la granița cu Ucraina și Republica Moldova, IGSU a angrenat 202 de pompieri și 154 de mijloace tehnice.
În continuare, echipajele operative rămân la datorie pentru gestionarea cu eficiență a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
Totodată, evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.
Mai multe informații despre modul de comportare în
cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea
platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și
Google Play.