Bilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore

Bilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore

Peste 1.200 de persoane asistate medical, 55 de incendii și alte 146 de misiuni pentru protecția comunităților. Acesta este bilanțul intervențiilor gestionate de pompieri, în ultimele 24 de ore.


În cursul zilei de ieri, 11 aprilie 2023, salvatorii au intervenit pentru gestionarea a 1.448 de situații de urgență înregistrate la nivel național.


Echipajele de stingere au acționat pentru localizarea și lichidarea celor 55 de incendii înregistrate la nivel național, iar echipajele SMURD au intervenit la 1.247 de solicitări pentru acordarea asistenței medicale de urgență.


Concomitent cu aceste tipuri de intervenții, pompierii au gestionat cu promptitudine 146 de misiuni destinate protecției comunităților, 6 persoane aflate în dificultate fiind salvate datorită răspunsului optim furnizat de către echipajele operative.


Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:


❗Incendiul violent produs, ieri, în localitatea Mihăești din județul Vâlcea, la două hale de depozitare furaje. Primele echipaje de intervenție ajunse la locul solicitării au constatat că arderea se manifesta cu degajări mari de fum, pe o suprafață de aproximativ 1.000 mp. După o luptă continuă cu flăcările care au durat mai bine de șapte ore, salvatorii au lichidat incendiul, fără a fi înregistrate victime.


❗Misiunea solicitantă care a avut loc, tot ieri, în localitatea Cisnădie din județul Sibiu, unde echipajele de stingere au acționat pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la o casă. În timpul intervenției, din interiorul locuinței cuprinsă de flăcări, au fost evacuați trei minori, iar după evaluarea și acordarea asistenței medicale la fața locului, aceștia au fost transportați la o unitate medicală pentru investigații de specialitate.


Este suficient un moment de neatenție pentru ca un incendiu să cuprindă întreaga locuință. Fie evenimentele sunt observate prea târziu, fie oamenii sunt surprinși în somn sau incendiul se dezvoltă mult prea rapid pentru a mai putea face ceva. Important este să nu ajungeți în aceste situații, iar sfatul nostru este să respectați măsurile de prevenire a incendiilor.


Nu lăsați copiii nesupravegheați și păstrați chibriturile, brichetele și alte surse de foc în locuri unde aceștia nu au acces.


Fiți responsabili și instalați un detector de incendiu în locuința dumneavoastră. Este dispozitivul simplu și la îndemâna care vă semnalează, atunci când se produce un incendiu in locuință!


Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.



SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

12.04.2023