Bilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore

Bilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore

Peste 1.400 de misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore

 

A fost o altă zi solicitantă pentru pompierii din întreaga țară, cele mai numeroase misiuni fiind derulate în zona București-Ilfov și în județele Arad, Mureș și Timiș.

 

O pondere de peste 75% din totalul intervențiilor a constat în acordarea asistenței medicale de către echipajele de paramedici SMURD (1.106 de cazuri din totalul de 1.410 de situații de urgență gestionate).

 

Totodată, echipajele de salvatori au acționat pentru localizarea și stingerea celor 60 incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 239 misiuni pentru protecția comunităților.

 

Echipajele de descarcerare au intervenit în 5 situații, pentru extragerea victimelor blocate în autoturismele implicate în incidente rutiere.

 

O misiune care s-a soldat cu o victimă a avut loc în județul Suceava, unde echipajele de descarcerare și prim ajutor au intervenit în urma unui accident rutier, produs pe raza localității Sucevița. În urma evenimentului au rezultat 2 victime, dintre care 1 încarcerată. În urma evaluării și asistenței medicale de la fața locului, o persoană a fost transportată la spital pentru îngrijiri de specialitate.

 

O altă intervenție care a necesitat atenție sporită din partea pompierilor a avut loc tot în județul Suceava, unde salvatorii au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, izbucnit la o casă, în localitatea Drăgușeni. Ajunse la locul de manifestare, forțele de intervenție au constatat că flăcările se manifestau violent, cu fum dens, pe o suprafață de aproximativ 100 mp. Incendiul a fost stins în limitele găsite, fără a fi înregistrate victime.

 

De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost transmise 2 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor sălbatice (urși), în județele Brașov și Prahova.

 

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

 

Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

 

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro

                                                                    SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

07.01.2022