Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

  

În ultima zi, mare parte din efortul colegilor noștri a fost concentrat pentru gestionarea solicitărilor primite pentru acordarea asistenței   medicale de urgență.


Astfel, la nivel național, 1.189 de persoane au primit ajutor din partea echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona    București-Ilfov (319 cazuri), urmată de județele Timiș (67 cazuri) și Mureș (45 cazuri).


În afara acestor solicitări, salvatorii au acționat pentru stingerea a 88 incendii, precum și în alte 190 misiuni destinate protecției   comunităților.


Dintre cele 88 incendii care au avut loc ieri, au fost înregistrate 60 de intervenții la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată, gunoi),   fiind afectate aproximativ 200 ha de teren.


De asemenea, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 8 cazuri, pentru extragerea victimelor dintre fiarele   contorsionate ale autoturismelor, implicate în accidente rutiere.


O intervenție, care s-a soldat cu pierderi de vieți a avut loc în județul Caraș-Severin, unde colegii noștri au intervenit în urma unui       accident   rutier, între un autoturism și un autotren, pe DN 6, pe raza localității Constantin Daicoviciu. În urma evenimentului au rezultat   patru   victime.   Deși echipajele prezente la locul evenimentului au depus eforturi considerabile, cele patru persoane au decedat, din cauza   impactului puternic.


Totodată, în ultimele 24 de ore au fost transmise 17 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, astfel: 11 mesaje privind   prezența animalelor sălbatice (urși), în județele: Brașov (4), Harghita (2), Mureș (2), Neamț (2) și Suceava (1); 6 mesaje privind incidența   de răspândire a SARS-CoV-2 în județele: Botoșani (2), Dâmbovița (1), Sălaj (2) și Satu Mare (1).


Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite   să  asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor   meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi   descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.



SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE



24.09.2021