Bilanțul ultimelor 24 de ore

Bilanțul ultimelor 24 de ore

Ultimele 24 de ore au fost solicitante pentru pompierii din întreaga țară!


Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerare, deblocare sau salvare persoane și animale din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 1.632 de misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore.


La nivel național, 1.302 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (331 cazuri), urmată de județele Timiș (62), Sibiu (49 cazuri) și Cluj (48 cazuri).


Totodată, dintre cele 130 de incendii la care au intervenit pompierii ieri, 101 au fost arderi necontrolate la miriști, vegetație uscată și gunoi, fiind afectată o suprafață de aproximativ 600 ha.


În afara acestor situații, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 14 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere.


O misiune, care s-a soldat cu pierderea a două vieți, a avut loc în județul Constanța, pe raza localității Ovidiu, unde pompierii au fost solicitați să intervină la un accident rutier, produs între două autoturisme. În urma evenimentul au fost implicate patru persoane. În pofida tuturor eforturilor depuse de salvatori, o femeie în vârstă de 36 ani și un copil de 11 ani au decedat, iar în urma acordării asistenței medicale, o altă persoană a fost transportată la spital.


De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost transmise 16 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, astfel: 13 mesaje privind prezența animalelor sălbatice (urși), în județele: Argeș (3), Bacău (1), Brașov (3), Bistrița Năsăud (1), Harghita (4) și Mureș (1); 1 mesaj privind incidența de răspândire a SARS-CoV-2 în județul Satu Mare; 1 mesaj privind fenomenele meteorologice periculoase, în județul Alba; 1 mesaj pentru informarea populației privind producerea unui incendiu la groapa de gunoi, cu degajări de fum, în localitatea Sighișoara, județul Mureș.


Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.



SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

15.09.2021