În cursul zilei de ieri, la nivel național, peste 1.200 de persoane au primit asistență medicală de urgență din partea echipajelor SMURD.
Ultimele 24 de ore au fost solicitante pentru echipajele SMURD din întreaga țară, cele mai numeroase misiuni pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă fiind derulate în zona București-Ilfov (257), urmată de județele Timiș (69), Constanța (59), Mureș (47), Cluj (45) și Brașov (44).
În afara acestor situații, pompierii au intervenit pentru stingerea a 131 incendii, precum și în alte 171 de intervenții în sprijinul comunităților.
De asemenea, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 8 cazuri, pentru extragerea victimelor dintre fiarele contorsionate ale autoturismelor implicate în accidente rutiere.
O intervenție relevantă, gestionată în cursul zilei de ieri, a avut loc în județul Constanța, unde pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu care s-a manifestat într-o încăpere tehnică de la subsolul unui hotel din stațiunea Eforie Sud. Din fericire, pompierii au reușit limitarea propagării incendiului și au evacuat persoanele aflate în pericol.
O altă misiune, care a presupus efort susținut din partea pompierilor din județul Mureș, a avut loc pe raza localității Văleni, în urma impactului dintre 2 autoutilitare. În evenimentul rutier au fost implicate 5 persoane, iar în pofida tuturor eforturilor depuse de salvatori, 2 dintre acestea și-au pierdut viața. În urma acordării asistenței medicale la fața locului, celelalte 3 victime au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.
Totodată, în ultimele 24 de ore, au fost transmise 14 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor sălbatice (urși), în județele: Argeș (3), Bacău (1), Bistrița Năsăud (1), Brașov (1), Harghita (2), Mureș (3), Neamț (1), Prahova (1) și Vrancea (1).
Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
08.09.2021