În ultimele 24 de ore, ploile abundente au produs efecte în 9 localități din 9 județe ale țării (AG, BH, BR, CJ, CS, DB, HR, PH și SJ).
Pompierii au acționat în sprijinul populației și administrației publice locale pentru evacuarea apei din 2 case, 3 curți și 9 beciuri. Totodată, salvatorii au intervenit și pentru înlăturarea a 4 copaci căzuți, care au afectat 4 autoturisme.
Ca urmare a surpării carosabilului, traficul rutier rămâne restricționat pe drumul județean (DJ 107P/CJ), iar echipe specializate rămân în teren pentru remedierea situației în cel mai scurt timp.
La acest moment, nu sunt intervenții în desfășurare pentru înlăturarea efectelor hidrometeorologice, dar având în vedere avertizările hidrologice emise, ce vizează scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie și viituri rapide, pompierii rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.
Concomitent cu gestionarea fenomenelor de vreme rea, salvatorii au acționat pentru stingerea a 42 de incendii, precum și în alte 199 de intervenții, în sprijinul comunităților. De asemenea, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 6 cazuri, pentru extragerea ocupanților din autoturismele implicate în accidente rutiere.
Totodată, în cursul ultimelor 24 de ore, aproape 1.000 de persoane au primit asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD. Cele mai multe astfel de cazuri au fost gestionate în zona București–Ilfov (265), urmată de județele Mureș (42), Hunedoara (40), Constanța (38) și Timiș (37).
Centrul Operațional Național din IGSU monitorizează evoluția dinamicii din teren, iar la nevoie, vor fi dispuse măsurile imediate pentru optimizarea misiunilor de răspuns.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și App Store.
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
21.05.2021