În ultimele 24 de ore, la nivel național, pompierii au gestionat 1.381 intervenții în diferite situații de urgență. Dintre acestea, majoritatea au constat în acordarea asistenței medicale de urgență, echipajele SMURD acționând pentru acordarea măsurilor de prim ajutor pentru 1.067 persoane aflate în dificultate.
În perioada de referință, salvatorii au acționat pentru stingerea a 62 de incendii, precum și în alte 257 de intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi deblocare persoane sau animale, distrugere muniție neexplodată etc. Totodată, în cazul a 3 accidente rutiere, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină pentru extragerea persoanelor implicate.
O intervenție care s-a soldat cu victime și a presupus alocarea unui număr mare de resurse a fost gestionată de salvatorii nemțeni, care au fost solicitați să intervină la un accident rutier produs pe DN 15, pe raza localității Tarcău, unde un autocamion a acroșat limitatorul de înălțime al unui pod, care a căzut peste un microbuz de transport persoane. Ajunse la locul solicitării, forțele operative au constatat că, în urma accidentului, au rezultat 5 victime. În ciuda eforturilor depuse de colegii noștri, 2 persoane au decedat din cauza leziunilor suferite, iar celelalte 3 victime au fost asistate medical la fața locului, ulterior fiind transportate la spital.
De asemenea, tot în cursul zilei de ieri, pompierii din județul Suceava au fost solicitați să intervină pentru limitarea efectelor unui incendiu produs la o anexă, din localitatea Bosanci. La locul solicitării s-au deplasat de urgență peste 20 de salvatori, care au încadrat 7 autospeciale de stingere. La momentul sosirii colegilor noștri, flăcările se manifestau generalizat pe o suprafață de apoximativ 1.000 mp, în interiorul halei fiind depozitate și 3.600 kg de azotat de amoniu. În urma acestui incendiu, au decedat 33 de animale (32 bovine și o ovină).
Pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență, iar evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și App Store.
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE