În ultimele trei zile, pompierii din întreaga țară au acționat pentru gestionarea a 4.129 de intervenții. Majoritatea dintre acestea au constat în acordarea asistenței medicale de urgență (3.434 cazuri SMURD).
În afara acestor situații, echipajele de salvatori au acționat pentru stingerea a 184 de incendii, la 12 misiuni de descarcerare, precum și în alte 499 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi: deblocare persoane/animale, distrugere/asanare muniție neexplodată.
Misiuni relevante:
În cursul zilei de vineri, în județul Buzău, salvatorii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit de furaje, în localitatea Vernești. Ajunși la fața locului, pompierii au constatat că flăcările se manifestau pe o suprafață de aproximativ 250 mp, fiind afectate aproximativ 70t furaje. De asemenea, în hala erau depozitate și aproximativ 14t de îngrășământ, care au fost protejate de incendiu și îndepărtate, ulterior, din zona afectată.
O altă misiune, care a presupus atenție sporită din partea colegilor noștri, a fost și cea de salvare a unor persoane, victimele unui accident rutier produs între 2 autoutilitare și 4 autoturisme, în județul Timiș, sâmbătă dimineața. La fața locului s-au deplasat de urgență 6 pompieri cu o autospecială de stingere cu modul de descarcerare și o ambulanță SMURD. De asemenea, a fost alertată și o ambulanță SAJ. Dintre cele 7 persoane implicate în accident, doar două au necesitat îngrijiri medicale.
Una dintre intervențiile relevante, din cursul zilei de duminică, a fost cea din județul Arșeș, unde mai multe echipaje de descarcerare și prim ajutor au acționat în cazul unui accident rutier produs pe DJ 504, localitatea Buzoești, în care au fost implicate 1 autoturism și 1 microbuz. În urma impactului, microbuzul s-a răsturnat pe o parte, pe partea carosabilă. După acordarea asistenței medicale la locul evenimentului, 4 persoane au necesitat transportul la spital, pentru investigații suplimentare.
Inspectoratele pentru situații de urgență rămân mobilizate pentru a gestiona, în cel mai scurt timp, misiunile de acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate, precum și toate celelalte solicitări primite din partea cetățenilor.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire https://fiipregatit.ro/ sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.
15.03.2021