Bilanțul ultimelor 24 de ore

Bilanțul ultimelor 24 de ore

În cursul zilei de ieri, la nivel național, peste 1.200 de persoane au primit asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD.


Ultimele 24 de ore au fost solicitante pentru echipajele SMURD din întreaga țară, cele mai numeroase misiuni pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă fiind derulate în zona București-Ilfov (304), urmată de județele Constanța (64), Mureș (57), Cluj (50), Dâmbovița (46) și Hunedoara (45).


În afara acestor situații, pompierii au intervenit pentru stingerea a 75 incendii, 35 misiuni de descarcerare, deblocare sau salvare, precum și în alte 225 de intervenții în sprijinul comunităților.


O intervenție relevantă, care a presupus alocarea de forțe suplimentare, a avut loc în cursul zilei de ieri, în județul Vrancea, unde salvatorii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la anexa unui magazin din localitatea Faraoanele. În momentul sosirii la locul intervenției, incendiul era extins la nivelul acoperișului și etajului unei locuințe apropiate, pe o suprafață de aproximativ 200 mp. În sprijinul pompierilor militari au acționat și membrii serviciului voluntar cu 2 autospeciale de stingere. Din fericire, pe timpul operațiunilor de intervenție nu au existat victime, dar o persoană a suferit un atac de panică, fiind asistată medical la locul evenimentului.


O altă misiune solicitantă a fost gestionată de pompierii nemțeni, în urma unui accident rutier produs pe DN 15C, pe raza localității Răucești. În evenimentul rutier a fost implicat un autoturism și un autotren, iar în urma acestuia a rezultat o victimă, încarcerată. Salvatorii au extras victima din fiarele contorsionate ale vehiculului în stare de inconștiență, iar echipajul de ambulanță a asigurat transportul la unitatea spitalicească.


Totodată, în cursul zilei de ieri au fost transmise 4 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, privind incidența cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 și recomandări privind respectarea regulilor de distanțare și igienă, pentru județele AR, BC, BN și BT.


Pompierii rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile pot fi obținute prin intermediul platformei naționale de pregătire https://fiipregatit.ro/ sau al aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.


SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

03.12.2020