Misiunile desfășurate de pompierii militari, în ultimele 24 ore

Misiunile desfășurate de pompierii militari, în ultimele 24 ore

În cursul zilei de ieri, la nivel național, peste 1.200 de persoane au primit asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD.


Ultimele 24 de ore au fost solicitante pentru echipajele SMURD din întreaga țară, cele mai numeroase misiuni pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă fiind derulate în zona București-Ilfov (330), urmată de județele Mureș (67), Constanța (49) și Timiș (48).


În afara acestor situații, pompierii au intervenit pentru stingerea a 76 incendii, 5 misiuni de descarcerare, deblocare sau salvare, precum și în alte 233 de intervenții în sprijinul comunităților.


O intervenție relevantă, gestionată în cursul zilei de ieri, a avut loc în județul Bacău, unde salvatorii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o garsonieră, într-un bloc de locuințe. Ajunși la fața locului, colegii noștri au constatat că scara blocului era inundată cu fum, 50 de persoane fiind evacuate. Datorită intervenției prompte a pompierilor, flăcările au fost stinse în scurt timp, în limitele găsite, fără a fi afectate și alte apartamente vecine. Totodată, 2 persoane au necesitat îngrijiri medicale la fața locului.


O altă misiune cu un grad crescut de periculozitate a avut loc în Sibiu, pe raza localității Bungard, unde mai multe echipaje de descarcerare și prim ajutor au acționat în cazul unui accident rutier produs între un microbuz de transport persoane și un motocultor. Ajunși la locul incidentului, salvatorii au acordat îngrijiri medicale șoferului motocultorului, un bărbat în vârstă de aproximativ 33 de ani. După aplicarea manevrelor de prim ajutor, acesta a fost transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu. Cele 22 de persoane, care se aflau în momentul impactului în microbuz, nu au necesitat îngrijiri medicale.


Administrația Națională de Meteorologie a emis, în ultimele 24 de ore, 11 atenționări meteorologice COD GALBEN de ceață, ce au vizat vizat județele: DJ, HR, MH, MM, MS, OT, SB, SM și TR, însă nu au fost derulate intervenții deosebite pentru limitarea și înlăturarea efectelor, în urma manifestării fenomenelor periculoase. Evoluţia fenomenelor hidrometeorologice este permanent monitorizată la nivelul IGSU, la nevoie fiind posibilă dislocarea în județele afectate a forțelor și mijloacelor din alte zone în care nu sunt înregistrate situații de urgență.


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și App Store.


26.11.2020