Bilanțul ultimelor 24 de ore

Bilanțul ultimelor 24 de ore

Peste 1.500 de situații de urgență au fost gestionate de pompierii militari, în ultimele 24 ore, la nivel național.


Majoritatea solicitărilor primite de salvatori au fost pentru acordarea de prim ajutor, astfel încât peste 1.200 de persoane au primit asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD. Cele mai multe astfel de cazuri au fost gestionate în zona București–Ilfov (362 cazuri), urmată de județele Constanța (59 cazuri) și Mureș (45 cazuri).


În afara acestor situații, salvatorii au acționat pentru stingerea a 55 de incendii, precum și în alte 275 de intervenții, în sprijinul comunităților. De asemenea, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 4 cazuri, pentru extragerea ocupanților din autoturismele implicate în accidente rutiere.


Una dintre misiunile relevante ale zilei de ieri a avut loc pe raza localității Câțcău, în urma unui accident rutier în care a fost implicat un autoturism și un autocamion. În urma impactului a rezultat 1 victimă, încarcerată în autoturism. Salvatorii clujeni au extras persoana dintre fiarele contorsionate ale vehiculului și predat-o ambulanței pentru a fi transportată la unitatea spitalicească.


O altă misiune care a presupus efort susținut din partea salvatorilor a fost și cea din localitatea Vatra Dornei, unde salvatorii suceveni au intervenit pentru limitarea efectelor unui incendiu care a cuprins 2 locuințe, construite din lemn. Pompierii au intervenit susținut și au reușit să oprească propagarea incendiului la alte 2 case din vecinătate. De asemenea, pe timpul intervenției au evacuat o persoană cu probleme locomotorii din locuința incendiată. Din fericire, în urma evaluării medicale, nu s-a impus transportul acesteia la spital.

Tot în cursul zilei de ieri au fost transmise 4 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT din care 3 referitoare la incidența cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 și recomandări privind respectarea regulilor de distanțare și igienă, obligativitatea purtării măștii de protecție, în județele: BC, BN și TL și 1 mesaj pentru a semnala prezența animalelor sălbatice (urs), în județul Mureș.


Pompierii rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile pot fi obținute prin intermediul platformei naționale de pregătire https://fiipregatit.ro/ sau al aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.





SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

25.11.2020