Bilanțul ultimelor 24 de ore

Bilanțul ultimelor 24 de ore

În cursul zilei de ieri, la nivel național, peste 1.200 de persoane au primit asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD.


Ultimele 24 de ore au fost solicitante pentru echipajele SMURD din întreaga țară, cele mai numeroase misiuni pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă fiind derulate în zona București-Ilfov (322), urmată de județele Constanța (60), Mureș (55), Cluj (49) și Hunedoara (46).


În afara acestor situații, pompierii au intervenit pentru stingerea a 42 incendii, 17 misiuni de descarcerare, deblocare sau salvare, precum și în alte 164 de intervenții în sprijinul comunităților.


O intervenție relevantă, care a presupus alocarea de forțe suplimentare, a avut loc în cursul zilei de ieri, în județul Vâlcea, unde salvatorii au fost solicitați să intervină pentru extragerea a 2 persoane surpinse de prăbușirea unui mal de pământ. Victimele executau lucrări la rețeaua de canalizare din Râmnicu Vâlcea. Intervenția pompierilor a fost una dificilă și cu un grad crescut de periculozitate, din pricina pericolului de surpare. Prin lucrări succesive de consolidare și excavație a solului, unul din muncitori a fost extras conștient, dar din nefericire, în ciuda tuturor eforturilor personalului medical, cea de a doua victimă și-a pierdut viața.


O altă misiune solicitantă a fost gestionată de pompierii bucureșteni, în urma izbucnirii unui incendiu ce a cuprins 4 imobile cu acoperiș comun din sectorul 3. În momentul sosirii la locul intervenției, incendiul se manifesta violent, cu flacără deschisă și degajare mare de fum. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.


Totodată, în cursul zilei de ieri au fost transmise 13 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, privind incidența cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 și recomandări privind respectarea regulilor de distanțare și igienă, pentru județele AG, AR, BC, BN, BT, CJ, DB, IL, PH, NT, SJ, TM și 1 mesaj de avertizare a populației privind prezența animalelor sălbatice, în județul Brașov.


Pompierii rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile pot fi obținute prin intermediul platformei naționale de pregătire https://fiipregatit.ro/ sau al aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.


SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

06.11.2020