Ultimele 24 de ore au fost solicitante pentru pompierii din întreaga țară, cele mai numeroase misiuni fiind derulate în zona București-Ilfov, urmată de județele Olt, Arad și Mureș.
Majoritatea intervențiilor au constat în acordarea asistenței medicale de urgență, echipajele SMURD acționând pentru acordarea de prim ajutor unui număr de 1.214 de persoane.
Totodată, pompierii militari au intervenit pentru stingerea a 48 incendii, precum și în alte 222 misiuni, în sprijinul comunităților.
În ultimele 24 de ore, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 10 cazuri, pentru extragerea ocupanților din autoturismele implicate în accidente rutiere.
Una dintre intervențiile
relevante, care a necesitat alocarea de forțe suplimentare, s-a petrecut
în cursul zilei de ieri, în județul Alba, unde salvatorii au fost
solicitați să intervină în urma producerii unui accident rutier, ce a avut loc pe A1, km 317, sensul Deva-Sibiu, în zona localității Tărtăria. În eveniment a fost implicat
un microbuz cu 15 pasageri. Având în vedere numărul de victime și pentru
optimizarea timpului de răspuns, a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Întrucât una din persoane era prinsă
între fiarele contorsionate, a fost necesară intervenția echipajului de
descarcerare. Din nefericire, o persoană a decedat, iar alte 13 au fost
transportate la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.
O altă intervenție deosebită a avut loc în județul Dâmbovița, în urma unui incendiu care a cuprins o casă din localitatea Vulcana Băi. În momentul sosirii salvatorilor la locul intervenției, incendiul se manifesta generalizat, la întreaga clădire. În ciuda eforturilor depuse de pompieri, în urma evenimentului, o persoană și-a pierdut viața.
În cursul zilei de ieri au fost transmise 33 de mesaje de avertizare a populației prin intermediul sistemului RO-ALERT privind incidența cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 și recomandări pentru respectarea regulilor de distanțare și igienă, în județele: AB, BN, BV, CT, HR, IS, PH, MS, NT și SJ.
Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
22.10.2020