Peste 1.100 de persoane asistate medical de către pompieri

Peste 1.100 de persoane asistate medical de către pompieri

Ultimele 24 de ore au fost solicitante pentru echipajele SMURD din întreaga țară, cele mai numeroase misiuni pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă fiind derulate în zona București-Ilfov (245), urmată de județele Mureș (50), Bihor (37) și Cluj (36).

 

În afara acestor situații, pompierii au intervenit pentru stingerea a 141 incendii, 37 misiuni de descarcerare, deblocare sau salvare, precum și în alte 181 de intervenții în sprijinul comunităților.

 

O intervenție relevantă, gestionată în cursul zilei de ieri, a avut loc în județul Bacău, unde salvatorii au fost solicitați să intervină în urma unui accident rutier produs DN11A, pe raza localității Căiuți, unde o autocisternă încărcată cu 29 tone de gazolină s-a răsturnat în afara părții carosabile. În urma accidentului nu au rezultat victime, dar existau scurgeri de lichid combustibil. Pompierii au acționat pentru prevenirea izbucnirii unui incendiu pe toată durata operațiunilor de transvazare a lichidului combustibil.

 

O altă misiune care a presupus un efort deosebit din partea salvatorilor a avut loc în județul Dolj, localitatea Sadova. Colegii noștri au acționat pentru evacuarea a două persoane care executau lucrări de forare a unei fântâni. La sosirea echipajelor de pompieri, cele două persoane se aflau la o adâncime de aproximativ 12 m, în stare medicală bună. Acestea au fost extrase și predate echipajelor Serviciului Județean de Ambulanță Dolj, fiind transportate la spitalul din Bechet.

 

Tot în județul Dolj, în după-amiaza zilei de ieri, trei echipaje de stingere au intervenit pentru lichidarea unui incendiu de mase plastice, care a izbucnit în curtea unui depozit din municipiul Craiova. În urma evenimentului au ars anvelope și mase plastice depozitate în baloți, fără a fi înregistrate victime.

 

De asemenea, tot în cursul zilei de ieri, pompierii au intervenit pentru stingerea a 96 de incendii de vegetație uscată și fond forestier care au afectat o suprafață de aproximativ 243 de hectare. În astfel de cazuri flăcările se întind cu repeziciune, iar salvatorii depun efort considerabil pentru a limita și lichida arderea necontrolată. În multe astfel de situații incendiul se propagă la alte culturi sau la gospodăriile oamenilor. Pentru evitarea unor astfel de situații, adresăm rugămintea cetățenilor să țină cont de faptul că utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu și pe timp de vânt este interzisă.

 

Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

   

SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

24.09.2020